Solceller Uddevalla

Kode Solenergi installerar solceller i Uddevalla. Vi hjälper privatpersoner, bostadsrättsföreningar, hustillverkare, industrier, fastighetsägare och byggbolag att installera solcellsanläggningar.

Våra montörer är direkt anställda hos oss och sköter allt från projektering till installation. Kontakta oss idag på nummer: 0700-515 107 eller fyll i vårt formulär.

Med solceller kan du ofta halvera din elräkning, tjäna pengar på din överskottsel och samtidigt öka värdet på din bostad. Du bidrar också till ett grönare och mer hållbart Sverige.

Investerar du i ett batteri kan du också lagra överskottsel. Batteriet laddas under dagens soltimmar. På det sättet kan du använda den lagrade elen på kvällen när det är som dyrast att köpa el.

På Kode Solenergi använder vi solpaneler anpassade efter det svenska klimatet. Du kan känna dig trygg med att din anläggning håller i många år framöver och producerar optimalt med el.

Hur går det till?

  1. Vi kommer ut på ett kostnadsfritt hembesök. Under besöket går vi igenom vilka behov, önskemål och möjligheter ni har för er bostad.

  2. Vi lämnar en offert som ni kan gå igenom i lugn och ro.

  3.  När offerten är godkänd skickar vi en föranmälan till nätägaren. Där informerar vi om önskad installation.

  4. Vi bokar gemensamt en tid för monteringen. Installationen av solpanelerna tar vanligtvis mellan 2-3 dagar. Tiden kan variera beroende på vilket tak du har och storleken på anläggningen.

  5. När installationen är klar gör vi en sista inspektion av solcellerna för att säkerställa att de fungerar optimalt.

  6.  En färdiganmälan skickas in där vi meddelar nätägaren att arbetet är klart.

  7. Färdiganmälan är godkänd och vi kommer ut och driftsätter anläggningen och lämnar över slutdokumentation.

Vad kostar det att installera solceller?

För en normalstor villa kostar det cirka 200 000 kr att installera solceller. Du får då en anläggning som kan generera 15 kW/h.

Den största påverkan på priset är antalet solpaneler du väljer att installera. En större anläggning är ofta mer prisvärd.

Det beror på för bland annat frakt och uppsättning av byggställningar. Installationskostnaden skiljer sig inte mycket åt om du väljer exempelvis 10 kW eller 16 kW.

Innan du installerar solceller är det viktigt att en ordentlig inspektion görs av taket. Det för att säkerställa att taket är i gott skick. De flesta solceller håller i upp till 25 år och ditt tak bör göra detsamma.

Att installera solceller på ett papptak kan medföra extra kostnader. Det är mer tidskrävande och är extra viktigt att säkerställa att taket är starkt nog för att bära upp solpanelerna.

Vi kan också hjälpa dig att byta ut ditt tak i samband med att ni installerar solceller . Läs mer om takläggning.

Upp till 50 000 kr avdrag per person när du installerar solpaneler

Skatteverkets avdrag “grön teknik” låter dig dra av 20%-50% på både installation och material. Maxbeloppet är 50 000 kr för grön teknik. Om installationen och materialet för din solcellsanläggning kostar 200 000 får du alltså 40 000 kr i avdrag. Avdraget grön teknik låter dig ofta dra av 2 till 3 år på återbetalningstiden av din solcellsanläggning. Avdraget gäller per person alltså har man möjligheten att dra dubbla grönavdrag vid två fastighetsägare.

Vid installation med solpaneler gäller 20% av drag upp till 50.000kr per person. Vid installation med batteri dras 50% av batteri samt batteriets komponenter. Du behöver inte göra något för att ta del av avdraget. Kode Solenergi drar av det direkt på din faktura och sköter allt med skatteverket åt dig.

Avdraget gäller enbart om vi som leverantör inhandlar eller installerar solcellerna.

Behövs bygglov för solceller i Uddevalla?

Sen den 1:e augusti 2018 behöver du inget bygglov för att installera solceller. Dock gäller speciella regler om byggnaden ingår i ett detaljplanerat område. Lagförändringen gjordes för att minska tiden till att Sverige enbart använder förnybar energi.

Om fastigheten ingår i en detaljplan eller kulturhistoriskt område kan du behöva bygglov.

Det är vanligt att du behöver bygglov vid följande:

  • Solpanelerna följer inte byggnadens naturliga form

  • Du ska byta ut det befintliga taket mot ett integrerat solcellstak

  • Fastigheten befinner sig inom ett riksintresseområde för totalförsvaret.

Du kan läsa mer om regler kring bygglov för solceller i Uddevallas kommun.

Öka värdet på din bostad med solceller

Enligt en undersökning gjord av Booli ökar värdet på en bostad med 250 000 kr om solceller är installerat på taket. Undersökningen baseras på försäljningen av 630 bostäder med solceller.

Snittkostnaden för installationen var 137 000 kr efter avdrag. Det betyder att värdeökningen nästan var dubbelt så hög som installationskostnaden.

Våra solpaneler

Vi använder oss av följande solpaneler anpassade efter det svenska klimatet med hög kvalitet:

Vi tar också avstånd från alla tillverkare som bryter mot humanitära rättigheter.

Lönar det sig att investera i solceller?

Ja, att installera solceller är en lönsam investering. En vanlig anläggning på 10 kWh tar cirka 8 år att betala av. Därefter har du 20 år där du enbart tjänar pengar på din investering. Du bidrar också till att göra Sverige fossilfritt med hjälp av förnybar energi.

Om du kombinerar med ett batteri kan du se till att du enbart betalar för elen när den är som billigast. Du lagrar el under dagen och använder sedan den lagrade elen på kvällen.

Sälj din överskottsel med Checkwatt

När batteriet är fullt kan du sedan sälja överskottelen. Idag är checkwatts tjänst currently den mest populära metoden för att sälja överskottsel.

Överskottet säljs vidare till Svenska Kraftnät. De har i uppdrag att balansera produktionen och konsumtionen av el i Sverige. Checkwatts tjänst currently ser till att du alltid säljer elen när priset är som högst.

Med hjälp av Currently har du möjligheten att betala av din anläggning på runt 5 år.

Vad påverkar lönsamheten?

Mängden KW din anläggning kan producera påverkar hur mycket du kan tjäna på dina solceller. En anläggning på 10 kW har kapaciteten att producera 10 kW per timme på en solig dag.

Som exempel, en tvättmaskin som körs på 40 grader i en timme förbrukar cirka 1 kWh energi. Det innebär att på en solig dag kan dina solceller driva 10 tvättmaskiner i timmen.

En villa på 120 kvm har en elförbrukning på cirka 14 000 kWh per år. Där cirka 9000 kW/h står för uppvärmning av vatten och värme.

De resterande 5000 kWh står för hushållsel. Beroende på storleken av din anläggning kan du i många fall halvera kostnaden.

Vinkeln ditt tak har är också en faktor. Den bästa vinkeln på ett tak är 40-45 grader. Det ser till att dina paneler får så mycket sol som möjligt

Var ifrån solen infaller, även kallat solinstrålning. Det har direkt påverkan på hur många timmar sol du kan ta vara på.

Vi finns när ni behöver det

Vi på Kode Solenergi finns alltid tillgängliga om du behöver information eller support. Du når oss på nummer: 0700-515 107 mellan 08:00 – 17:00 måndag till fredag. Det går också bra att mejla till info@kodesolenergi.se.

Kontakta oss när du behöver hjälp med solceller i Uddevalla

Vi på Kode solenergi har lång erfarenhet av solcellsbranschen. Vi startade företaget för att ta bort mellanhanden. Det för att du som kund ska kunna känna dig trygg med att du har en kontakt som ansvarar för allt.

Ni är välkomna att kontakta oss på 0700-515 107 eller info@kodesolenergi.se så hjälper vi er med er framtida solcellsanläggning.

Infästning:
Esdec
MAFI

Växelriktare:
Growatt

031-38 38 230